Lunch!
Måste bara tipsa om VÄRLDENS enklaste, snabbaste och förmodligen smaskigaste lunch!
När hungern slår in, och man inte har något enkelt att bara plocka fram ur frysen och värma på, då får man gå på kylskåpsjakt!
Jag hittade en påse med lite lufttorkad skinka och ett paket med några stackars champinjoner som blev över efter veckans tidigare pizzabak, ett paket riktigt smör, lite färsk basilika i köksfönstret och en påse med bitar av lasagneplattor, som
blev över från en annan gång när jag köpte färska, och rev isär och torkade och sparade till en dag som denna!
Dom här ynka 5 ingredienserna, tillsammans med vatten och salt för att koka pastan i, blev dagens fruktansvärt smaskiga lunch!

Jag kokade pastabitarna tills de kändes precis färdiga, och samtidigt stekte jag champinjoner i rikligt med smör, då jag tänkte mig att det brynta smöret skulle utgöra "såsen" till pastan. När champinjonerna fått färg rev jag isär skinkan och la i stekpannan tillsammans med lite färska basilikablad, och lät allt bli varmt. Sedan var det bara att hälla över den färdigkokta pastan och lite av pastavattnet och svänga runt allt till en härlig kompott!
Tjoff ner i tallriken for de, och hade jag haft en bit parmesanost hade jag med lättja rivit några drag över pastan, och ringlat en härligt söt balsamvinäger över härligheten. Inget extra salt behövdes, då den lufttorkade skinkan är väldigt salt i sig, och den passade fantastiskt tillsammans med det nötiga brynta smöret, dom mjuka champinjonerna, den kryddiga basilikan och den al dente-kokta pastan.
Perfekt!